Uitgaan

Waar ging uit in de jaren 70

Waar ging uit in de jaren 70

Al eeuwenlang gaan mensen uit, de manier waarop mensen uitgingen is alleen heel erg veranderd en beter geworden. Ook in de jaren 70 gingen de mensen uit, toen al veel beter dan dat het in de 16e eeuw was. Ondertussen is het ook al veel beter dan dat het in de jaren 70 was maar hoe deden ze dat dan toen?

Wat voor muziek?

De muziek in de jaren 70 was heel anders dan dat het nu is, nu is het sowieso al heel anders omdat er ook kleuren-tv is. In de jaren 70 werden er ook wel clips opgenomen maar dan in zwart-wit wat er dan ook heel erg anders uitzag dan wanneer je nu naar de tv kijkt. De muziekstijlen in de jaren 70 liepen heel erg uit elkaar van rustige muziek naar een flinke uptempo muziek. 

Muziekstijlen jaren 70

Er waren verschillende muziekstijlen in de jaren 70, soms stonden ze echt helemaal tegenover elkaar qua ritme en smaak. Zo was er de muziekstijl disco die bij bijna iedereen in de smaak viel maar er bestond ook smooth jazz wat dan weer een hele andere muziekstijl was. Er was voor iedereen wel een muziekstijl die ze mooi vonden en daardoor ook uit konden gaan.

Wat droegen ze in de jaren 70?

De kleding in de jaren 70 was echt heel erg anders dan dat de kleding daarna is geworden. De jaren 70 was eerder een beetje de stijl van de hippie met de flower power en de vele opvallende kleuren. Nu zou je dat niet zo snel meer aan doen maar het is zeker leuk om aan te doen als je naar bijvoorbeeld een feestje gaat. De wijde pijpen en opvallende haarbanden zullen zeker een goede binnenkomer zijn.

Waar gingen ze heen?

Ook in de jaren 70 waren er al in veel plaatsen een discotheek waar je heen ging met vrienden om gezellig wat te drinken en te dansen. In de discotheek zag je elkaar en bracht je uren met elkaar door, dat was toen niet anders dan dat het nu was. Nu is het alleen moderner geworden maar de mooie glinsterende discobal die nu nog steeds bestaat die komt uit de discotheken die in de jaren 70 is ontstaan.

Waar staan de jaren 70 bekend om?

De jaren 70 staat bekend om de hippietijd en om de discomuziek die in het begin van de jaren 70 is ontstaan. Vergeet vooral niet de vrolijke kleding die toen werd gedragen met felle kleurtjes, printjes, bloemetjes en wijde pijpen. De jaren 70 is een mooie tijd die nu nog bij veel mensen een lach op het gezicht tovert.

meer te weten komen

Kledingdracht

muziekstijlen

Uitgaanskleding